sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Tule mukaan testaamaan uutta Moi Kimppa -pienryhmävalmennusta!


Lisätietoja myös sivun oikeassa laidassa olevan yhteydenottolomakkeen kautta. 

Tulista porkkana-bataattikeittoa

Olen viime aikoina innostunut erilaisten sosekeittojen tekemisestä. Ne ovat erinomaista lounasruokaa viikonloppuisin ja toimivat kevyenä illallisena esimerkiksi treenin jälkeen, jos illallinen on venynyt hieman myöhäisemmälle. Keittoihin lisään usein raejuustoa proteiininlähteeksi ja lisukkeena syön ruisleipäviipaleen tai pari. Juomaksi lasi rasvatonta maitoa tai piimää. Tänään valmistin porkkana-bataattikeiton näin:


Porkkana-bataattikeitto (4 annosta)

400 g valmista bataattisosetta
2 isoa porkkanaa
1 pieni sipuli tai purjoa pätkä
1 vihreä omena
pari ruokalusikallista rypsiöljyä
n. 1/2 l kasvislientä 
1 dl ruokakermaa
1/2 tl Sambal Oelek -tahnaa
pieni pätkä inkivääriä tai 1/2 tl valmista inkivääritahnaa
suolaa
pippuria
currya

Kuori ja pilko porkkanat, sipuli, omena ja inkivääri. Kuullota rypsiöljyssä kattilassa. Lisää kasvislientä niin paljon, että kasvikset peittyvät. Anna kiehua n. 10 minuuttia, jotta vihannekset pehmenevät. Soseuta sauva- tai tehosekoittimella. Lisää joukkoon bataattisose ja mausteet. Kiehauta, lisää vielä ruokakerma ja kuumenna. Valmista - voilá!

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Moi lukijat!

"Moi" on meille suomalaisille tervehdys. Ranskalaiselle se on "minä". Moifit voi sinulle tarkoittaa tutustumista minun kunnossapysymisfilosofiaani tai se voi tarkoittaa itsekkäästi ajateltuna sitä, miten "minä", siis tässä tapauksessa myös sinä tulet pysymään hyvinvoivana ja terveenä loppuelämäsi. Minun tavoitteenani on jakaa sinulle sellaisia idoita ja inspiraatioita, joiden avulla voit muuttaa elämäsi suunnan tai vahvistaa jo tehtyä suunnan muutosta. Se on minun missioni.


Tervetuloa blogiini. Olen sivutoiminen personal trainer, johon liikuntakärpänen puraisi jo lapsena. Olen liikkunut koko ikäni, mutten koskaan urheillut kilpailumielessä kovin vakavissani. Eri lajeja on tosin tullut harrastettua aina pikajuoksusta lentopalloon ja puolimaratonin lähtöviivallakin olen seissyt numerolappu rinnassa toistakymmentä kertaa, mutta perusluonteeltani en ehkä ole urheilun osalta kilpailija. Haluan, että elämä on mukavaa ja yritän välttää stressikuormaa vapaa-aikanani - päivätyössä se on joskus mahdotonta. Uskon, että stressi on kaiken pahan alku ja juuri. Ihmisen pitää tehdä elämässään mukavia asioita, ja olen varma, että jokaiselle ihmiselle löytyy myös oma mukava tapa liikkua. Joku haluaa juosta maratonin ja toinen haluaa vain juosta - tai kävellä. Kaikki liikunta on yhtä arvokasta. Sen pitää vaan olla kivaa.

Liikunnasta tulen kirjoittamaan taatusti, samoin arkiaktiivisuudesta, joka on yksi suurimmista intohimoistani ja todennäköisin syy siihen, että itse olen edelleen samassa painoluokassa kuin teini-iässä. Ravinto on intohimojeni listalla myös hyvin korkealla. Itse asiassa en pidä sanasta "ravinto", vaan mielestäni oikeampi sana on "ruoka". Ravinto on jotain, mitä ihminen mättää sisäänsä tavoitteellisesti - nykyisin yleisin tavoite taitaa olla laihdutus - mutta ruoka on nautinto, kulinaarinen hetki, jota ei suoriteta, vaan siihen syvennytään: maistellaan, haistellaan, aistitaan ja samalla tyydytetään primitiivinen nälän tunne.

Tässä näin alkuun muutamia ajatuksia omasta arvomaailmastani. Tulevien viikkojen ja kuukausien ajan tulet lukemaan niistä vielä paljon, jos pysyt mukanani.