sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Tulista porkkana-bataattikeittoa

Olen viime aikoina innostunut erilaisten sosekeittojen tekemisestä. Ne ovat erinomaista lounasruokaa viikonloppuisin ja toimivat kevyenä illallisena esimerkiksi treenin jälkeen, jos illallinen on venynyt hieman myöhäisemmälle. Keittoihin lisään usein raejuustoa proteiininlähteeksi ja lisukkeena syön ruisleipäviipaleen tai pari. Juomaksi lasi rasvatonta maitoa tai piimää. Tänään valmistin porkkana-bataattikeiton näin:


Porkkana-bataattikeitto (4 annosta)

400 g valmista bataattisosetta
2 isoa porkkanaa
1 pieni sipuli tai purjoa pätkä
1 vihreä omena
pari ruokalusikallista rypsiöljyä
n. 1/2 l kasvislientä 
1 dl ruokakermaa
1/2 tl Sambal Oelek -tahnaa
pieni pätkä inkivääriä tai 1/2 tl valmista inkivääritahnaa
suolaa
pippuria
currya

Kuori ja pilko porkkanat, sipuli, omena ja inkivääri. Kuullota rypsiöljyssä kattilassa. Lisää kasvislientä niin paljon, että kasvikset peittyvät. Anna kiehua n. 10 minuuttia, jotta vihannekset pehmenevät. Soseuta sauva- tai tehosekoittimella. Lisää joukkoon bataattisose ja mausteet. Kiehauta, lisää vielä ruokakerma ja kuumenna. Valmista - voilá!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti