keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kesätreeniä Barcelonassa

Niin lupasin edellisessä kirjoituksessa, että aktivoidun blogin osalta - mien kävi? Olen ollut kyllä todella aktiivinen treenaaja viime aikoina, mutta blogi on taas jäänyt. Tässä kuitenkin tuliaisia viime viikon Barcelonan matkaltani.

Jotkut kasvattavat kesällä kaljamahaa, mutta minulle käy usein toisin päin. Tykkään nimittäin treenata ulkona ja usein kesätreeni onkin lähes päivittäistä. Olen yleensäkin huono noudattamaan mitään ohjelmaa, mutta kesällä teen sitä vielä vähemmän. Kesällä treenaan puhtaasti fiiliksellä - välillä tekee mieli lähteä fillarilenkille ja välillä mieli tehdä tehokas HIIT-treeni.

Viime viikolla olin kolmen päivän kokouksessa Barcelonassa. Hotellissa oli kuntosali, joten käytin tilaisuuden hyväkseni ja kävin joka aamu tekemässä puolen tunnin tehokkaan treenin. Yhtenä aamuna juoksin matolla puoli tuntia (5 kilometriä) ja kahtena aamuna tein lihaskuntotreenin seuraavasti:

10 min verryttelyä juoksumatolla

15 punnerrusta
20 syväkyykkyä käsipainot hartioilla
15 alataljasoutua
20 kiertorutistusta vatsalle

Koko setin tein kiertoharjoitteluna ja toistin kierroksen kolme kertaa niin, että pidin kunkin kierroksen jälkeen lyhyen noin minuutin juomatauon. Aikaa meni n. 20 min (+ verryttely 10 min). Tällä treenillä ei tarkoituksena ollut niinkään lihaskunnon kehittäminen, vaan sen ylläpito. Lisäksi aamutreeni auttoi kummasti jaksamaan, kun edessä oli 10 tunnin tiukkatahtinen kokouspäivä. Hyvä pikatreeni myös loma-aamuille.

Kolmen päivän kokouksen jälkeen jäin vielä viikonlopuksi nauttimaan Barcelonan lämmöstä. Rannalle oli toteutettu treenipaikka, jossa oli oikein valmentajakin paikalla. Hetken aikaa seurailin, miten paikallinen miesväki treenasi hyvin simppeleillä välineillä. Naisia ei liiemmin paikalla näkynyt, joten en uskaltanut mennä esittelemään taitojani. Tämä on kuitenkin erinomainen esimerkki siitä, miten yksinkertaisesti voi toteuttaa tehokkaan treenin ja toisaalta käyttää hyväkseen rannalla vietettävää "luppoaikaa". Inspiroitukaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti