keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Mökkitreeniä

Kuten taisin viimeksikin mainita, kesällä on ihan huippua treenata ulkona. Meillä on mieheni kanssa tapana tehdä kuntopiiriä, patteritreeniä tai lihaspariharjoitusta mökillä saunanlämpeämistä odotellessa. Nyt sain vihdoin kuvattuakin muutaman liikkeen, joten jaan nyt yhden treenin kanssanne. Tässä treenissä välineinä on penkki sekä 8 kg kahvakuula.

Aluksi kannataa veryttellä esimerkiksi hölkkäämällä vartin verran. Meillä on tapana lähteä mökin pihasta toiseen suuntaan ja kääntyä siinä kahdeksan minuutin kohdalla takaisin päin. Sitten hommiin. Are you ready?


Tehdään tällä kertaa lihapariharjoitus. Tarkoittaa sitä, että valitaan kaksi eri lihasryhmää ja tehdään liikkeet niille peräkkäin ilman taukoja, siis käytännössä vuorotellen. Kutakin liikettä toistetaan yhden minuutin ajan niin monta kertaa kuin jaksaa. Teemme usein näin, koska treenaamme yhdessä eli ei haittaa vaikka toinen tekisi vähän nopeammin. Tauko (n. 1 minuutti) pidetään vasta sen jäkeen, kun lihaspari on tehty läpi.

1. Pari: jalat - yläselkä

Penkille nousu vuorojaloin
Kulmasoutu molemmilla käsillä (vaihto puolen minuutin kohdalla)

2. Pari: jalat + olkapäät - rinta

Kyykky ja pystypunnerrus

Punnerrus kädet korokkeella

3. Pari: yläselkä - kyljet

Pään yli veto käsipainolla

Kylkilankku molemmille puolille vuorotellen (tee yksi puoli kerrallaan, toistoja vain 1/puoli)
Tämä on  sellainen 20 minuutin treeni, jolla saa kyllä hien pintaan. Se kehittää puhtaasti lihaskestävyyttä, mutta meikäläisille, jotka harrastavat kestävyysliikuntaa se on sopiva tapa treenata. Rinta / selkä / ojentajat ovat aika paljon töissä, mutta ne nyt sattuvat olemaan meikäläisen heikot kohdat, joten jätän suosiolla "vahvojen" hauisten treenaamisen joskus välistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti