lauantai 5. huhtikuuta 2014

XXL testattu

Urheiluliike XXL saapui tällä viikolla rytinällä Suomeen. Ensimmäinen myymälä avattiin Vantaan Tammistossa kolme päivää sitten, mikä tuskin jäi keneltäkään huomaamatta. Tänään päätin, että pitää lähteä tutustumaan tuohon jättiläiseen.

Ulkona oli edelleen pieni jono, mutta pääsimme sisään muutaman minuutin odottelun jälkeen. Kauppa oli kooltaan melko massiivinen ja valikoima monipuolinen, mutta on pakko sanoa, että olin kuitenkin hieman pettynyt. XXL:n liikeideana on myydä tunnettuja merkkejä edullisesti, ei satsata omiin merkkeihin, kuten monet muut kilpailevat ketjut tekevät tänä päivänä. Tarjoukset olivat kyllä aika houkuttelevia: esimerkkeinä Conversen tossut 29,90€ tai Craftin juoksutrikoot 9,90€, mutta muu hintataso oli mielestäni hyvinkin vertailukelpoinen muiden liikkeiden kanssa. Lisäksi valikoimassa oli paljon sellaisia tuoteryhmiä, jotka eivät kiinnostaneet minua ollenkaan, kuten esimerkiksi lemmikkieläintarvikkeet tai metsästystarvikkeet. Toisaalta taas valikoimasta puuttuivat melkein kokonaan vapaa-ajanvaatteet, joita esimerkiksi Stadiumissa on mielestäni erittäin monipuolisesti ja kohtuuhinnalla. Palvelusta täytyy antaa kiitosta kiireen keskellä. Meiltäkin tultiin useamman kerran kysymään, tarvitsemmeko apua, kun harhailimme ympäri myymälää. Henkilökuntaa oli runsaasti ja kassoja todella monta, mikä auttoi kohtalaisen pitkän kassajonon purkautumista vähintäänkin kohtuullisessa ajassa.  

Markkinointi-ihmisenä on jälleen kerran todettava, että markkinoinnilla saadaan ihmeitä aikaan. XXL on Pohjoismaiden suurin urheiluvälineketju enkä epäile hetkeäkään, etteikö konsepti toimisi myös Suomessa. Jotenkin käytävillä tepastellessa tuli vähän "Gigantti fiilis" ja onhan sekin napannut markkinaosuudet muilta ketjuilta viimeisen kymmenen vuoden aikana. Itse todennäköisesti suosin jatkossakin Stadiumia ja Intersportia. Ne ovat sopivan kokoisia, tavarat löytyvät helposti ja valikoima on riittävä omiin tarpeisiini. Kannattaa kuitenkin käydä tutustumassa XXL.ään, ainakin tarjousostoksilla, mutta vinkkinä: mene heti aamusta - minä lähdin tänään kotiin ilman Converseja, sillä joku muu oli ehtinyt ennen minua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti