perjantai 14. maaliskuuta 2014

Chili-kookoskeittoa Himoksen maisemissa

Saavuimme eilen Himoksen mökillemme pitkän viikonlopun viettoon. Ihan täydellistä lomaa emme ole viettäneet, sillä niin eilinen kuin tämäkin päivä on pääosin sujunut etätöiden merkeissä. Iltaisin on onneksi aikaa ulkoilla. Eilen tein pitkästä aikaa kunnon vetoharjoituksen juosten. Olen yrittänyt nostaa juoksumääriä pikkuhiljaa, sillä olen menossa HCR:lle toukokuun toisena viikonloppuna, 23.5. pitäisi juosta firmamaratonissa ja vielä 7.6. Helsinki Half Maraton. Hurja touko-kesäkuu tulossa! Eilen siis juoksutreeninä 15 minuuttia kevyesti, 20 reippaasti ja 15 taas kevyesti. Kulki tosi mainiosti, vaikka täällä Himoksella on aika mäkiset maastot. Tänään ajattelin tehdä kevyen puolen tunnin verryttelylenkin ja siihen päälle tehokkaan lihaskuntoharjoituksen Gymstickillä. Mukava viikonlopun alku :).


Kävin päiväkävelyllä tsekkaamassa rinteiden tilanteen. Oli aika hieno laskusää eikä ruuhkaa juurikaan. Kyllä tuolla kelpaa kurvailla.

Päivän duunien päätteeksi väsäsin meille äsken Tilli & Pulla -blogista chili-kookoskeittoa. Oli tosi maukasta, joten täytyy jakaa tämä resepti. Sovelsin sitä hieman, kun ei ollut kaikkia tarvikkeita mökissä. 

Chili-kookoskeitto kanalla

250g g maustamattomia kanasuikaleita
1 tlk kookosmaitoa
2 mietoa chiliä
1 sipuli
1 punainen paprika
2 valkosipulinkynttä
tölkki ananasta viipaleina
2-3 rkl soijakastiketta
ripaus suolaa
mustapippuria
nippu korianteria
n. 100 g munanuudeleita

Pilko sipuli pieneksi ja murskaa valkosipulit. Kuulosta niitä hetki kattilassa öljyssä, lisää pilkotut chilit, josta on poistettu siemenet. Lisää joukkoon myös kanasuikaleet ja paista ne kypsiksi. Pilko paprika, lisää joukkoon ja anna hautua hetken ajan. Mausta soijakastikkeella, ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisää joukkoon tölkki kookosmaitoa sekä ananakset liemineen. Kun paprika on pehmennyt hieman, lisää joukkoon nuudelit ja anna niiden kiehua liemessä kunnes ne ovat kypsiä. Lisää lopuksi silputtu korianteri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti